Δύναμη Ελπίδας Ζάκυνθος Τσουρουνάκης Γιώργος Υποψήφιος Δήμαρχος
Δύναμη Ελπίδας Ζάκυνθος Τσουρουνάκης Γιώργος Υποψήφιος Δήμαρχος

ΔΥΝΑΜΗ ΕΛΠΙΔΑΣ

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΑΣ

Αναπαραγωγή Βίντεο

ΥΔΡΕΥΣΗ

Η λειψυδρία είναι ήδη εδώ, γεωτρήσεις έχουν ήδη στερέψει, άλλες που βρίσκονται στα πρόθυρα να στερέψουν, ενώ υπάρχει πλούσιος υδροφόρος ορίζοντας που παραμένει αναξιοποίητος. Έχουμε στα χέρια μας έτοιμη μελέτη από ειδικούς υδρογεωλόγους, οι οποίοι σε ξεχωριστή ημερίδα θα παρουσιάσουν την ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΛΥΣΗ του προβλήματος του νερού στη Ζάκυνθο. Σαν Δύναμη Ελπίδας, δεσμευόμαστε να την υλοποιήσουμε αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων μας, για να αφήσουμε οριστικά πίσω μας αυτό το πρόβλημα, αυτή τη μεγάλη πληγή, που αποτελεί θέμα ζωτικής σημασίας, ζήτημα επιβίωσης για το νησί μας.
Αναπαραγωγή Βίντεο

ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ

Μέχρι το τέλος του πρώτου μήνα της θητείας μας, η Ζάκυνθος θα είναι μια ΚΑΘΑΡΗ σύγχρονη πόλη, προωθώντας ταυτόχρονα και την ανακύκλωση στην πηγή, με παροχή κινήτρων στους πολίτες, που αποτελεί τη μόνη εγγύηση, προκειμένου να μην ξαναβρεθούμε ποτέ ξανά στην εφιαλτική κατάσταση που ζούμε σήμερα. Υπάρχει έτοιμη μελέτη στα χέρια μας, η οποία και θα παρουσιαστεί σύντομα σε ξεχωριστή ημερίδα. Διότι για εμάς, η βελτίωση του βιοτικού επιπέδου όλων των πολιτών είναι αυτοσκοπός.

Αναπαραγωγή Βίντεο

ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ

Από την πρώτη μέρα αναληψης των καθηκοντων μας, στον Δημο θα καλέσουμε ως μόνιμους συνεργάτες ανεξάρτητους ορκωτούς λογιστές, προκειμένου να εξασφαλίσουμε ΑΠΟΛΥΤΗ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟ στη διαχείριση των οικονομικών του Δήμου ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΕΥΡΩ. Ακόμη, θα τους ζητήσουμε να συνδράμουν τις υπηρεσίες του Δήμου μας ώστε αυτές να μπορέσουν να παράξουν έργο, απεγκλωβίζοντάς τες από τα γρανάζια της γραφειοκρατίας. Είμαστε ξεκάθαροι: θα επιβάλουμε τις λύσεις με όποιον τρόπο, κόντρα στον κυκεώνα της γραφειοκρατίας και της αναβλητικότητας.

Αναπαραγωγή Βίντεο

ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ

Η Ζάκυνθος έχει ανάγκη από νέες ιδέες, από νέα αντίληψη και νέα φιλοσοφία διοίκησης. Η νέα δημοτική αρχή θα πρέπει να ανακτήσει την εμπιστοσύνη των πολιτών, λειτουργώντας με αμεσότητα και με γρήγορα αντανακλαστικά και κυρίως έχοντας ανοιχτό διαρκή δίαυλο επικοινωνίας με τους πολίτες, προκειμένου να αφουγκράζεται τα προβλήματα και να δίνει άμεσες λύσεις στα τρέχοντα ζητήματα. Ο Δήμαρχος πρέπει να είναι πάντα παρών, να επισκέπτεται τακτικά όλα τα χωριά, να συζητά με τους κατοίκους και να συνεργάζεται στενά με τα τοπικά συμβούλια ώστε να δίνονται πρακτικές και άμεσες λύσεις σε όλα τα μικρά και μεγάλα προβλήματα των κατοίκων.

Αναπαραγωγή Βίντεο

ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Στόχος μας είναι να μεταμορφώσουμε τη Ζάκυνθο σε πρότυπο ανάπτυξης. Απαιτείται συλλογική δουλειά και ένα σαφές αναπτυξιακό πρόγραμμα με έμφαση στην εξωστρέφεια. Ως νέα δημοτική αρχή, θα διεκδικήσουμε ό,τι μας αναλογεί και ό,τι μας αξίζει και δεν θα σταματήσουμε να διεκδικούμε μέχρι να αναπληρώσουμε τον χαμένο χρόνο και τις χαμένες ευκαιρίες.