Δύναμη Ελπίδας Ζάκυνθος Τσουρουνάκης Γιώργος Υποψήφιος Δήμαρχος
Δύναμη Ελπίδας Ζάκυνθος Τσουρουνάκης Γιώργος Υποψήφιος Δήμαρχος

ΔΥΝΑΜΗ ΕΛΠΙΔΑΣ

ΟΙ ΔΡΑΣΕΙΣ ΜΑΣ

27

ΣΕΠ

Η Ζάκυνθος ταξιδεύει στην Αθήνα με ΔΥΝΑΜΗ και ΕΛΠΙΔΑ

Η Ζάκυνθος ταξιδεύει στην Αθήνα με ΔΥΝΑΜΗ και ΕΛΠΙΔΑ για να συναντηθεί με όλους τους Ζακυνθινούς που μένουν στην πρωτεύουσα και να μιλήσουμε για το μέλλον του αγαπημένου μας νησιού. 

Συζητώντας για το αύριο του τόπου μας, παρουσιάσαμε το πρόγραμμα του συνδυασμού μας, στους ετεροδημότες της Αθήνας και ακούσαμε τις δικές σας παρατηρήσεις. Ανταμώσαμε με παλιούς φίλους και γνωρίσαμε  νέα παιδιά που έχουν στην καρδιά τους τη Ζάκυνθο μας!

23

ΣΕΠ

Συνέντευξη Γιώργου Τσουρουνάκη στον Ελεύθερο Τύπο «Η Ζάκυνθος πρέπει να αλλάξει και θα αλλάξει»

Συνέντευξη του υποψηφίου Δημάρχου Ζακύνθου, Γιώργου Τσουρουνάκη φιλοξένησε στην έκδοση του Σαββάτου 23 Σεπτεμβρίου η εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος.

Ο επικεφαλής του συνδυασμού «Δύναμη Ελπίδας για τη Ζάκυνθο» περιέγραψε το όραμά του για την επόμενη ημέρα του νησιού, ανέλυσε τους κύριους άξονες του προγράμματός του και εξήγησε γιατί ο στρατηγικός του στόχος είναι η ισόρροπη ανάπτυξη της Ζακύνθου.

18

ΣΕΠ

«Φέρνουμε τη Ζάκυνθο στη Ψηφιακή Εποχή»

Εκδήλωση του συνδυασμού μας με θέμα την έξυπνη πόλη και τον ψηφιακό μετασχηματισμό της Ζακύνθου

Βασικός πυλώνας του προγράμματός μας είναι η μετάβαση της Ζακύνθου στη ψηφιακή εποχή. Μία μετάβαση που δεν μπορεί να περιμένει άλλο: Ο Δήμος πρέπει να εκσυγχρονίσει τις υπηρεσίες του και να αρχίσει επιτέλους να ακολουθεί τις εξελίξεις της εποχής. 

Η καινοτομία και η τεχνολογία μπορούν να κάνουν το νησί μας έξυπνο, καλύτερο, πιο λειτουργικό και πολύ πιο φιλικό για όλους. Η «έξυπνη Ζάκυνθος» δεν είναι απλώς ένας φιλόδοξος στόχος. Είναι η δέσμευσή μας απέναντι στον ζακυνθινό λαό. Γιατί η Ζάκυνθος πρέπει να αλλάξει και θα αλλάξει. Με πρόγραμμα!

9

ΣΕΠ

Παρουσίαση του Προγράμματος του συνδυασμού μας και της Μελέτης Aνάπλασης του Παραλιακού μετώπου

#ΕχουμεΠρογραμμα για τη Ζάκυνθο

#ΕχουμεΟραμα για το παραλιακό μέτωπο

Με τη γνώση των ειδικών, την εμπειρία των αυτοδιοικητικών και την οπτική των νέων μας, δημιουργήσαμε πρώτοι ένα πρόγραμμα ρεαλιστικό και βιώσιμο, για να αλλάξουμε πραγματικά τη Ζάκυνθο προς το καλύτερο. Έναν ολοκληρωμένο οδικό χάρτη της Ζακύνθου για την επόμενη μέρα, βασισμένο στους στόχους βιώσιμης ανάπτυξης του ΟΗΕ, με συγκεκριμένες προτάσεις που βελτιώνουν πρακτικά τη ζωή των δημοτών. 

Σε μία ανοιχτή εκδήλωση στην Πλατεία Σολωμού, με συγκλονιστική ανταπόκριση των συμπολιτών μας, παρουσιάσαμε το σχέδιό μας για την επόμενη μέρα της Ζακύνθου καθώς και το όραμά μας για την ανάπλαση του παραλιακού μετώπου, που θα αναβαθμίσει το βιοτικό επίπεδο όλων των Ζακυνθινών. Ένα ολοκληρωμένο σχέδιο δράσεων, προκειμένου να αλλάξουμε πραγματικά τη Ζάκυνθο. Τολμώντας παρεμβάσεις ακόμη κι εκεί που μέχρι σήμερα δεν τόλμησε κανείς.

8

ΑΥΓ

Η «Δύναμη Ελπίδας για τη Ζάκυνθο» τοποθέτησε τον πρώτο Μωβ Κάδο στο νησί μας

Ο πρώτος μωβ κάδος στη Ζάκυνθο είναι γεγονός, με πρωτοβουλία του Συνδυασμού του Γιώργου Τσουρουνάκη, «Δύναμη Ελπίδας για τη Ζάκυνθο». Οι μωβ κάδοι είναι μια πρωτοβουλία που συνδυάζει ανακύκλωση και αλληλεγγύη. Ένα σημείο όπου συλλέγονται μεταχειρισμένα ρούχα, υφάσματα, υποδήματα, λευκά είδη, τσάντες και αξεσουάρ, στα οποία γίνεται διαλογή ώστε να μην καταλήξουν στα σκουπίδια και να συνεχίσουν να προσφέρουν αξία.

Οι μωβ κάδοι είναι μέρος του προγράμματος της «Δύναμης Ελπίδας». Η πρωτοποριακή προσθήκη του πρώτου συνιστά απαρχή υλοποίησης της δέσμευσης ότι η εικόνα της Ζακύνθου θα αλλάξει -και σε αυτό τον τομέα- από τον Οκτώβριο και μετά.

Στόχος της πρωτοβουλίας είναι η ευαισθητοποίηση μικρών και μεγάλων στο πρόβλημα των απορριμμάτων, αλλά και στην υποστήριξη κοινωνικά ευπαθών ομάδων, στις οποίες διατίθενται τα άριστα ποιοτικά ρούχα. Ο Δήμος Ζακύνθου πρέπει -επιτέλους- να φροντίσει για όλους τους κατοίκους και να δείξει έμπρακτα αλληλεγγύη και κοινωνικό πρόσωπο στους πολίτες.

24

ΙΟΥΛ

Εθελοντικός καθαρισμός περιοχής Νέων Εργατικών Κατοικιών από διάσπαρτη καύσιμη ύλη

Ολοκληρώσαμε τη Δευτέρα 24 Ιουλίου την εμβληματική εθελοντική δράση στην περιοχή των Νέων Εργατικών Κατοικιών της Παναγούλας, όπου απομακρύνθηκαν τα ξερά χόρτα, τα οποία ο Δήμος είχε κόψει από τα παρτέρια, όμως τα άφησε εκεί για αρκετό καιρό, με συνέπεια να προκληθούν οι δικαιολογημένες διαμαρτυρίες των κατοίκων.

Διαχρονικά προσπαθούμε να συνδράμουμε κατοίκους περιοχών, που ζητάνε να παρέμβουμε επειδή με τις Αρχές, και δη με τον Δήμο, δεν βρίσκουν ανταπόκριση. Ήρθαμε εδώ και μέσα σε λίγες ημέρες καθαρίσαμε την διάσπαρτη καύσιμη ύλη. Ανάλογα προβλήματα υπάρχουν και σε άλλα σημεία, ενώ και τα σκουπίδια έχουν προκαλέσει μια επικίνδυνη κατάσταση. 

Έχουμε συναντηθεί με όλους τους υπηρεσιακούς παράγοντες του Δήμου και γνωρίζουμε ακριβώς τι πρέπει να γίνει την επόμενη ημέρα. Δεν είναι δύσκολο να καθαριστεί η Ζάκυνθος, ούτε πολλά χρήματα χρειάζονται, παρά μόνο ισχυρή πολιτική βούληση.

3

ΙΟΥΛ

Παγκόσμιας Ημέρας κατά της Πλαστικής Σακούλας

O εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας κατά της Πλαστικής Σακούλας, κάθε χρόνο στις 3 Ιουλίου, στέλνει ένα ξεκάθαρο μήνυμα σε όλον τον κόσμο: Ένας πλανήτης χωρίς πλαστικές σακούλες είναι εφικτός. Άλλωστε, το βλέπουμε αυτό. Υπάρχουν κλάδοι, όπως τα σούπερ-μάρκετ, που η χρήση πλαστικής σακούλας μειώθηκε έως και 99% τα τελευταία χρόνια. Μπορούμε να προστατεύουμε το περιβάλλον, χωρίς να περιορίζουμε -ούτε στο ελάχιστο- τις ανάγκες μας.

Με αφορμή την Ημέρα αυτή, μαζί με υποψηφίους του συνδυασμού μας, μοιράσαμε σε κεντρικά σημεία της Ζακύνθου υφασμάτινες, επαναχρησιμοποιούμενες σακούλες. Και το μήνυμα που στέλνουμε, ως ΔΥΝΑΜΗ ΕΛΠΙΔΑΣ, σε όλους τους Ζακυνθινούς, με τη δράση μας είναι ότι λύσεις υπάρχουν για όλα. Αρκεί οι πολίτες να σκεφτούν και να κάνουν τη σωστή επιλογή. Μαζί, θα γίνουμε η αλλαγή που θέλουμε να δούμε στον κόσμο. Μαζί θα κάνουμε τη Ζάκυνθο και πάλι καθαρή!

14

ΙΟΥΝ

Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη

O συνδυασμός Δύναμη Ελπίδας για τη Ζάκυνθο, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη, επισκέφθηκε το τμήμα Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Ζακύνθου και προσφέραμε μερικές φιάλες αίματος. Η εθελοντική αιμοδοσία είναι μία πράξη αγάπης που χαρίζει ζωή και πρέπει να μας αφορά όλους. Καλούμε όλους τους Ζακυνθινούς να γίνουν εθελοντές αιμοδότες

11

ΜΑΗ

Θεματική Ημερίδα: Η επόμενη ημέρα για τον Τουρισμό της Ζακύνθου

Ο ρόλος ενός σύγχρονου Οργανισμού Διαχείρισης και Προώθησης Προορισμού (DMMO) στη βιώσιμη ανάπτυξη του νησιού μας

O συνδυασμός «Δύναμη Ελπίδας για τη Ζάκυνθο», με επικεφαλής τον Γιώργο Τσουρουνάκη, διοργάνωσε στο Θέατρο Σαρακηνάδου ειδική ενημερωτική ημερίδα για τη διαχείριση της επόμενης μέρας στον τουρισμό.

Ο Ξενοφών Πετρόπουλος (country director, Ηοrwarth HTL Greece) παρουσίασε τον καίριο ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει στην προώθηση και ανάπτυξη του τουριστικού προϊόντος της Ζακύνθου ένας σύγχρονος Οργανισμός Διαχείρισης και Προώθησης Προορισμού (DMMO).

Ένας Οργανισμός που, σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα, μπορεί να λειτουργήσει στο πλαίσιο του Δήμου και να αποτελέσει τον επιτελικό φορέα διαχείρισης όλων των θεμάτων που έχουν να κάνουν με την αναβάθμιση του τουριστικού μας προϊόντος, τη σύνδεση του τουρισμού με την τοπική παραγωγή και τη διάχυση της τουριστικής ανάπτυξης σε όλη την τοπική κοινωνία.

2

ΑΠΡ

Ειδική Ημερίδα για την Οριστική Λύση στο πρόβλημα του Νερού

Ο συνδυασμός «Δύναμη Ελπίδας για τη Ζάκυνθο», με επικεφαλής τον Γιώργο Τσουρουνάκη, διοργάνωσε ειδική ημερίδα για το νερό, όπου παρουσιάστηκαν τα βασικά σημεία της «Υδρογεωλογικής έκθεσης για την αντιμετώπιση του υδρευτικού προβλήματος στη νήσο Ζάκυνθο», που συνέταξε ο γεωλόγος Κωνσταντίνος Σαρχάνης με τους συνεργάτες του.   

Ο κεντρικός ομιλητής, Κωνσταντίνος Σαρχάνης, που εξέτασε και ανέλυσε τα δεδομένα της Ζακύνθου, περιέγραψε το πρόβλημα του νερού και παρουσίασε τα επιστημονικά του συμπεράσματα και τις προτάσεις, προκειμένου να μπει οριστικό τέλος στο μαρτύριο της σταγόνας για τους Ζακυνθινούς. 

22

ΜΑΡ

Εκδήλωση αφιερωμένη στην Ημέρα της Γυναίκας και παρουσίαση 55 νέων υποψηφίων

Ένα μήνα μετά από την πρώτη επίσημη παρουσίαση του συνδυασμού «Δύναμη Ελπίδας για τη Ζάκυνθο», πραγματοποιήθηκε στη Λέσχη «Ο Ζάκυνθος» ειδική Εκδήλωση αφιερωμένη στις γυναίκες όπου παρουσιάστηκαν 55 ακόμη υποψήφιοι.

Ο Γιώργος Τσουρουνάκης δεσμεύθηκε προσωπικά ότι η νέα δημοτική αρχή θα έχει στην ταυτότητά της την καταπολέμηση των διακρίσεων και την αναγνώριση ίσων δικαιωμάτων ανδρών και γυναικών στο εκλέγειν, το εκλέγεσθαι και την ανάληψη αιρετών δημόσιων αξιωμάτων, με κύριο μέλημα την προάσπιση της ισότητας των φύλων.

Οι 55 νέοι υποψηφίοι δημοτικοί σύμβουλοι με το συνδυασμό του Γιώργου Τσουρουνάκη «Δύναμη Ελπίδας», 33 γυναίκες και 22 άνδρες, εξέφρασαν την αισιοδοξία τους ότι ο αγώνας για την αλλαγή και την πρόοδο της Ζακύνθου θα είναι νικηφόρος.

15

ΦΕΒ

Παρουσίαση θέσεων και υποψηφίων του συνδυασμού «ΔΥΝΑΜΗ ΕΛΠΙΔΑΣ για τη Ζάκυνθο»

Στις 15 Φεβρουαρίου στο Πνευματικό Κέντρο Ζακύνθου, γεννήθηκε η δύναμη της ελπίδας για το νησί μας. Ο υποψήφιος Δήμαρχος Γιώργος Τσουρουνάκης πραγματοποίησε την πρώτη επίσημη παρουσίαση των βασικών αρχών και θέσεων, αλλά και των πρώτων υποψήφιων συμβούλων του συνδυασμού «ΔΥΝΑΜΗ ΕΛΠΙΔΑΣ». Η συγκλονιστική παρουσία του κόσμου σηματοδότησε το ξεκίνημα ενός όμορφου αγώνα, ενός αγώνα Νίκης για τη Ζάκυνθο.